Щи кислі з грибами, пісні
Інгредієнти:
капуста квашена – 1 кг; гриби свіжі – 250-300 г; морква – 1 шт.; Цибуля ріпчаста – 2 головки; корінь петрушки – 2 шт.; >корінь селери – 1 шт.; Борошно пшеничне – 1 ст. ложка;цукор;
сіль;
зелень.
Спосіб приготування кислих щілин з грибами
Квашену капусту, якщо вона великої нарізки, можна подрібнити, порізавши на обробній дошці. Капусту згасити до м’якості з додаванням води, дрібно нарізаної цибулі та моркви, нашаткованою соломкою або скибочками. Гриби відварити, відвар злити в каструлю, гриби нарізати скибочками. Грибний відвар процідити, додати в нього капусту, гриби, нарізані соломкою коріння петрушки та селери. Муку підсушіть на сухій сковороді, коли борошно трохи охолоне розведіть грибним відваром, безперервно перемішуючи, до сметаноподібної консистенції. Введіть борошняну заправку в щі. Приправте сіллю, цукром, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і настоятися. При подачі посипте дрібно рубаною зеленню.
Аналогічно можна приготувати борщ на м’ясному бульйоні, з грибами або без грибів, з додаванням картоплі. Тоді, цибуля і морква краще пасерувати окремо на олії, щі будуть ароматнішими. Під час подачі додати сметану.
Щи. Цікаві факти. Щі (також застар. шті) – Різновид заправного супу, національне російське блюдо. Головною ознакою щей є їх кислий смак, що є в щах через використання в них в основному капусти. Однак, капуста не є обов’язковим елементом щей, оскільки кислоту можуть створити інші рослини, наприклад, щавель або нейтральні трави з наступною заправкою капустяним або іншим розсолом. Крім того, слід виділити таку ознаку щеї, як закладку овочів у суп у сирому вигляді, без попереднього обсмажування чи пасерування. Щі, як правило, готуються на м’ясному яловичому бульйоні. У західних областях Росії також використовується свинина та свійський птах. Щи також можуть бути повністю овочевими, відомими як порожні. Також слід виділити такий вид щей, як добові, які повністю набувають властивого їм смаку і готові до вживання лише наступного дня після приготування. Як забілювання можна використовувати сметану або сметану, змішану з вершками. Їдять щі, закушуючи чорним житнім хлібом.